Najčešća pitanja

Najčešće postavljana pitanja i odgovori:

Oftalmologija

Naša specijalistička oftalmološka služba radi danju od 14:00 do 20:00 časova svakog dana OSIM nedelje i ponedeljka.

Uput nije potreban za pregled oka.

Međutim, preferiramo da Vašeg kućnog ljubimca prvo oceni Vaš veterinar, a ako je potrebno, da Vas on uputi na našu specijalističku službu oftalmologije. Mi ćemo usko sarađivati sa Vašim veterinarom i na odgovarajući način rešiti bilo koji očni problem ili sistemsku bolest koja je izazvala komplikacije na očima.

Da, osim u slučaju urgentnih oftalmološkog stanja koja zahtevaju hitan pregled i terapiju. Oftalmološki pregled traje dugo, oko sat vremena. Iz tog razloga, da bi se izbeglo dugo čekanje pregled treba zakazati.

Prihvatamo gotovinsko plaćanje, plaćanje platnim karticama. Takođe omogućili smo Vam plaćanje na 12 rata bez kamate i naknade kreditnim karticama Banca Intesa (Mastercard, VISA, American express, DINA)

Veterinarski oftalmolozi i osoblje u Specijalističkoj Veterinarskoj Ordinaciji Oculus usko saradjuju sa veterinarima opšte prakse. Mi preferiramo da pacijenta prvo pregleda i proceni izabrani veterinar opšte prakse. Ukoliko imate pitanja vezana za uspostavljanje dijagnoze, lečenje i praćenje oftalmoloških pacijenata, slobodno nas možete pozvati telefonom, poslati poruku ili uputiti e-mail i daćemo Vam najbolji mogući savet kako biste mogli pomoći pacijentu u Vašoj bolnici.

Ukoliko želite da uputite pacijenta ordinaciji Oculus, bilo bi nam od velike pomoći ako biste nam poslali informacije o istoriji oboljenja i načinu lečenja pacijenta. Posle inicijalne dijagnoze i sanacije akutnog očnog problema pacijenta kod nas, možete preuzeti dalju brigu o pacijentu uz našu pomoć, a ukoliko to želite, možete prepustiti pacijenta nama dok se očno stanje ne reši. Ukoliko imate hitan slučaj koji želite da uputite nama, pozovite nas i učinićemo sve da pomognemo pacijentu istog dana.

Hvala Vam na podršci i recite nam šta možemo da učinimo da bismo Vam što više pomogli.

Metod je isti, ali pseće oko je u odnosu na ljudsko oko značajno podložnije upali. Veoma često psi sa kataraktom su nosioci gena za primarni glaukom. Zato su pregledi koje obavljamo pre same operacije od velikog značaja za uspeh operacije. Ti pregledi nam daju uvid da li i na koji način treba izvršiti hirurški zahvat, kao i kako se treba starati o pacijentu posle samog zahvata.

Sama operacija je najmanji problem, najveći problem je dobra priprema pacijenta za operaciju i budno propraćen postoperativni tok. Iz tog razloga, humani lekari nisu dobar izbor za hirurgiju katarakte kod pasa i mačaka.

Oko psa se značajno razlikuje od oka čoveka.

Oko mačke se značajno razlikuje od oka psa.

Urgentna veterina

Naša specijalistička urgentna služba radi noću od 20:00 do 8:00 časova svakog dana.
Takođe, naš urgentni servis radi nedeljom i praznicima radi 00 – 24h.

Uput nije neophodan. Nekada će nas Vaš izabrani veterinar kontaktirati i uputiti nas u problematiku, a najčešće ćemo mi kontaktirati vašeg izabranog veterinara i upoznati ga sa problemom koji je iznenada zadesio Vašeg ljubimca, kao i sa preduzetim merama.

U urgentnom servisu pregledi se ne zakazuju, ali je poželjno da pozovete pre dolaska. Poziv nije neophodan, jer smo mi uvek spremni. U urgentnom servisu se vrši trijaža pacijenata i pacijenti se primaju prema hitnosti stanja, a ne prema redosledu dolaska.

Da, radimo transfuziju krvi. Mi imamo uvek dostupnu svežu krv za Vašeg ljubimca,onda kada je to neophodno.