Urgentna veterina

Hitna pomoć za pse, mačke i ostale životinje

Hitna pomoć za životinje

hitna pomoc za zivotinje Noćna urgentna služba veterinarske ambulante Oculus funkcioniše kao humani urgentni centar. Mi preuzimamo komplentnu brigu o pacijentu u toku noći, dok u jutarnjim časovima dalju brigu o pacijentu preuzima Vaš izabrani veterinar.

Dežurni tim urgentne veterinarske ambulante Oculus dežura tu za Vas SVAKIM DANOM od 20 do 08h! Dežurna veterinarska ambulanta Oculus Vet.

Terapija kiseonikom

Upravljanje disajnim putevima i disanjem pacijenta je od vitalne važnosti za njegovo preživljavanje. Bez prohodnosti disajnih puteva i funkcionalnih respiracija, trud da se pomogne životno ugroženim pacijentima je uzaludan.


Nadoknada tečnosti

Suština davanja tečnosti intravaskularno je da se normalizuje volumen cirkulišuće krvi sa ciljem uspostavljana normalnog rada srca i dopremanja kiseonika do tkiva i ćelija. Ukoliko želimo da sprovedemo terapiju tečnostima kod životinje neophodno je da postavimo venski put i to najčešće radimo pomoću intravenskih kanila.


Ultrazvučna dijagnostika - ultrazvuk pasa i mačaka

Ultrazvučni metod dijagnostike koristan je kod mnogih internističkih, ortopedskih, neuroloških i mnogih drugih problema.

Kada je u pitanju urgentna veterinarska medicina, ultrazvuk pasa i mačaka kao dijagnostička metoda od izuzetnog je značaja za utvrđivanje postojanja oboljenja koja mogu da ugroze život pacijenta.


Rendgenska dijagnostika - Rendgen za pse i mačke

Radiografija je dragoceno dijagnostičko sredstvo u veterinarskoj medicini. Radiološkim pregledom životinja možemo doći do veoma značajnih informacija koje nisu vidljive golim okom.

Ovaj metod pregleda može se koristiti za procenu gotovo bilo kog organa u telu, uključujući i srce, pluća, abdominalne organe i kosti…


Laboratorijska analiza i dijagnostika

Sve neophodne analize koje nam pomažu u proceni zdravstvenog stanja Vašeg ljubimca, kao i za odabir adekvatnog tretmana i terapije, možemo da uradimo na licu mesta. Na taj način Vaš ljubimac će dobiti pravovremenu i adekvatnu negu. Kada govorimo o urgentnoj veterinarskoj medicini, laboratorijska analiza krvi i drugih telesnih tečnosti nam je od velike važnosti za procenu stepena ugroženosti životinje.


Otoskopija - rinoskopija

Jedan od čestih razloga za dolazak životinje u urgentni centar je prisustvo stranog tela u ušima ili nosu. U našem podneblju najčešće nalazimo takozvano „popino prase“ u letnjim mesecima.


Transfuzija krvi

U urgentnoj veterinarskoj medicini nije redak slučaj da postoji potreba za transfuzijom pune krvi ili njenih derivata. Kod pacijenata koji su izgubili veću količinu krvi, bilo da se radi o akutnim eksternim (iz rana, posekotina, iz prirodnih otvora) ili internim krvarenjima (krvarenje u telesne šupljine, zglobove, na mesto preloma).


Reanimacija

Reanimacija ili oživljavanje označava skup hitnih mera koje se koriste da bi se pacijentu koji je doživeo zastoj rada srca i/ili zastoj disanja – kardiorespiratorni arest, ponovno uspostavile vitalne funkcije.


Urgentna hirurgija

Naša bolnica je opremljena da pruži kućnim ljubimcima hitno hirurško lečenje, a naše veterinarsko osoblje je obučeno za najnovije hirurške tehnike.

Najveći broj urgentnih stanja kod životinja se tretiraju medikamentozno (lekovima i drugim nehiruškim procedurama) ali postoje i određena stanja koja zahtevaju hitnu hirušku intervenciju.


Monitoring postoperativnih pacijenata

Sve neophodne analize koje nam pomažu u proceni zdravstvenog stanja Vašeg ljubimca, kao i za odabir adekvatnog tretmana i terapije, možemo da uradimo na licu mesta. Na taj način Vaš ljubimac će dobiti pravovremenu i adekvatnu negu. Kada govorimo o urgentnoj veterinarskoj medicini, laboratorijska analiza krvi i drugih telesnih tečnosti nam je od velike važnosti za procenu stepena ugroženosti životinje.


Stabilizacija akutnih endokrinih stanja

Uspeh u lečenju akutnih endokrinih kriza koje se javljaju često u urgentnim veterinarskim ambulantama zavisi od ranog prepoznavanja i lečenja problema. Mnoga endokrina oboljenja koja se javljaju kod životinja često nemaju specifične simptome i znakove.